17 juni 2013 om 17:19
< 1 min lezen

Onderzoek om maaltijdbeleving te verhogen

WAGENINGEN – Onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research gaan onderzoek doen naar hoe mensen met een beperking worden belemmerd in hun eetgewoontes en eetbeleving en hoe dit opgelost kan worden. Dit meldt VGN. 

Binnen het onderzoek zal een innovatieve technologie worden ontwikkeld, waarmee het gehele maaltijdproces van kiezen, aanschaffen, bereiden en eten vergemakkelijkt wordt. Op deze manier kan niet enkel de zelfstandigheid bij het eten vergroot worden, maar zal ook het eetplezier voor mensen met een beperking toenemen. 
 
Het onderzoek zal worden uitgevoerd samen met Zorgorganisatie Siza, ATAG en Distrivers en duurt drie jaar. Aansluitend zullen de innovaties ook ingezet worden voor andere doelgroepen, bijvoorbeeld voor thuiswonende ouderen. 
 
© Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van gehandicaptenzorg
    • Gehandicaptenzorg

    Landelijke Prokkelweek op 2 juni van start

    Gisteren om 11:55
    • Gehandicaptenzorg

    Onderzoek moet uitwijzen of zes medewerkers Sirjon worden ontslagen

    22 mei 2025 om 11:46

Aankomende evenementen

26 May
Dokter in de Zaal: alles over radiologie
  • Drenthe
04 Jun
Hét netwerkcongres over Data en AI
  • Zuid-Holland
12 Jun
Borstvoedingscafé
  • Friesland