Normal_sigaret_roken

BEVERWIJK - Op 20 november houdt de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk een Twitterspreekuur, waarbij twitteraars een uur lang online vragen kunnen stellen over stoppen met roken, zo meldt het ziekenhuis.

Tussen 11.00 en 12.00 uur staat een team van specialisten en medewerkers van de poli klaar om deze vragen te beantwoorden. Tweets kunnen verstuurd worden naar @RodeKruisZH in combinatie met #dokterRKZ.

Op de rookstoppoli van het ziekenhuis worden mensen begeleid door zowel rookstopcoaches als longartsen. Naast medische begeleiding wordt ook gebruik gemaakt van motiverende gesprekken en andere technieken om de motivatie tot stoppen met roken en het zelfvertrouwen te versterken.

Uit onderzoek is gebleken dat de behandeling op de rookstoppoli in Beverwijk, waar mensen in groepsverband van het roken proberen af te komen, zeer succesvol is. De helft blijkt na een jaar nog steeds gestopt te zijn en dat is ongeveer een verdubbeling van de stopkans vergeleken met de resultaten van diverse internationale studies naar andere situaties, waarin rokers maximaal worden begeleid.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz