PsyQ

ALMERE - PsyQ is een organisatie die specialistische tweedelijns zorg in de vorm van behandelprogramma’s biedt voor volwassenen met bijvoorbeeld ADHD, angststoornissen en depressie. Met ingang van vandaag is bij de vestiging in Almere het programma seksuologie daar aan toegevoegd, zo meldt de website van de organisatie.

Bij vrijwel elke vestiging van de organisatie worden intakes gedaan voor het programma seksuologie, echter worden niet alle seksuele problemen bij iedere vestiging behandeld. Sinds 23 oktober kunnen volwassenen met psychische klachten in de omgeving Almere bij PsyQ terecht en sinds vandaag dus ook voor het programma seksuologie. Voor de behandeling is een verwijsbrief van de huisarts of een andere specialist nodig.

De site biedt een anonieme zelftest van 12 vragen om te achterhalen of klachten verband houden met psychische problemen. In het programma seksuologie komen onder andere problemen met seksueel functioneren en met seksuele identiteit aan bod.

PsyQ is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse organisaties in de geestelijke gezondheidszorg Mondriaan, Parnassia Groep, RiaggZuid en Lentis.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten