Noord-Holland-Noord, zelfhulpboek, cliënten

HEERHUGOWAARD - GGZ Noord-Holland-Noord stelt duizend exemplaren van het boek ‘De weg naar herstel’ gratis beschikbaar aan haar cliënten. Bijzonder is dat de uitgave voor een groot deel tot stand is gekomen in samenwerking met cliënten die bij Drukkerij de Dijk in Heiloo werken, zo meldt GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ-NHN).

Het boek is de Nederlandse vertaling van ‘Pathways to Recovery’ wat door het Centrum voor Psychiatrisch Rehabilitatie is benoemd tot een van de top drie herstelwerken in de Verenigde Staten. Het is bedoeld voor cliënten die in zorg zijn bij een ggz-instelling en bestaat uit tips die stimuleren om vooruit te kijken, doelen te stellen in het leven en dromen te verwezenlijken. Hierbij gaat het boek uit van de huidige situatie, zodat niet achteruit hoeft worden gekeken.

Het boek hoeft niet van voor naar achter gelezen te worden maar kan gebruikt worden naar gelang van het eigen ‘herstelproces’. Door middel van het lezen van delen van het boek, het invullen van vragenlijsten en het maken van oefeningen helpt het boek cliënten gemotiveerd te blijven en te werken aan hun proces van richting geven aan het leven.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal