Openbaar Ministerie

RUURLO (Novum) - Tegen een 53-jarige judoleraar uit het Gelderse Ruurlo die wordt verdacht van seksueel misbruik met vijf minderjarige meisjes, onder wie zijn twee dochters, heeft justitie drie jaar cel geëist. Dat gebeurde vrijdag in de rechtbank in Zutphen.

De zaak kwam aan het rollen toen een familielid van de man aangifte tegen hem deed. In de periode tussen 2001 en 2011 zou hij zijn twee dochters hebben misbruikt. Daarnaast zou hij met drie pupillen van zijn judoschool ontucht hebben gepleegd. Hij zou de meisjes hebben betast.

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland wil verder dat de man negen jaar niet als judoleraar aan de slag mag. Daarnaast eist justitie een jaar voorwaardelijke celstraf, met een proeftijd van tien jaar, waarvan zes jaar onder toezicht van de reclassering.

Volgens deskundigen lijdt de man aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Doordat de judoleraar het misbruik ontkent, is niet duidelijk of zijn handelen is beïnvloed door zijn stoornis. Justitie acht de man daarom volledig toerekeningsvatbaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.