ggz kennisdag 2013, ambulante zorg, ambulantisering

AMSTERDAM - Nederland heeft vergeleken met andere landen in Europa veel bedden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz), terwijl ondersteuning in de eigen omgeving, oftewel ambulante zorg, veel extra voordelen biedt. Om aandacht te vragen voor het thema van ambulantisering in de ggz wordt er op 7 februari in Amsterdam de jaarlijkse GGZ Kennisdag gehouden. Dit meldt de website van de kennisdag, ambulantisering.nl.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en GGZ Nederland hebben samen met verzekeraars afgesproken het aantal bedden in de ggz te verminderen. De bedoeling is dat het verblijf in een instelling zoveel mogelijk wordt vervangen door ambulante zorg.

Op deze dag geven gerenommeerde sprekers en experts hun visie op ambulante zorg. Er komen belangrijke onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld hoe we in Nederland een stevige infrastructuur van ambulante zorg en maatschappelijke ondersteuning kunnen organiseren en wat dit van ggz-instellingen en hun medewerkers vraagt. Daarnaast kunnen er debatten, workshops en lezingen worden gevolgd.

De kennisdag wordt georganiseerd door het Trimbos-instituut, GGZ Nederland en organisatie voor gezondheidsonderzoek ZonMw.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten