openbaar, ministerie, rapport, privacy

ALPHEN AAN DEN RIJN (Novum) - De ouders van Tristan van der V. hebben het Openbaar Ministerie verzocht het psychiatrische rapport over hun zoon niet te delen met anderen vanwege hun privacy. Dat heeft de advocaat van justitie dinsdag gezegd tijdens een kort geding van de slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

De slachtoffers willen het rapport inzien omdat zij denken dat ze dat nodig hebben voor een letselschadeprocedure. Ze willen zo aantonen dat Van der V. nooit een wapenvergunning vanwege zijn geestelijke gesteldheid had mogen krijgen. Hij schoot in april 2011 in het winkelcentrum Ridderhof zes mensen en zichzelf dood.

In december kondigden de slachtoffers aan de staat te dagvaarden. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) beloofde daarop in een hoorzitting in de Tweede Kamer de gevraagde stukken te verstrekken. Een kort geding was volgens hem onnodig.

Volgens de advocaten van de slachtoffers zijn er wel rapporten verstrekt, maar is nog niet alle informatie binnen waar zij om hebben gevraagd. Zij zetten daarop hun kort geding door.

De rechtbank doet op 14 februari uitspraak.