HagaZiekenhuis

DEN HAAG - Het aantal mensen dat het ziekenhuis bezoekt vanwege een overdosis GHB wordt steeds groter. Omdat zorgverleners van verschillende ziekenhuizen vaak verschillende behandelwijzen toepassen nam een ziekenhuisapotheker van Apotheek Haagse Ziekenhuizen - HagaZiekenhuis het initiatief om een GHB-richtlijn voor de regio te ontwikkelen, zo meldt het HagaZiekenhuis.

Deze richtlijn zorgt ervoor dat alle zorgverleners in de regio de symptomen bij een GHB-overdosis of bij GHB-afkickverschijnselen herkennen en dezelfde behandelmethode gebruiken.

"Ik merkte dat de zorgverleners van de ziekenhuizen in de regio niet dezelfde behandelwijzen toepasten. Dat kan voor problemen zorgen omdat de ene medicatie eerst moet worden afgebouwd voordat aan een ander kan worden begonnen", zegt initiatiefnemer Daan Touw.

De GHB-richtlijn kwam door het HagaZiekenhuis tot stand in samenwerking met Reinier de Graaf Groep, Medisch Centrum Haaglanden, Bronovo Ziekenhuis, 't Lange Land Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis  en Brijder Verslavingszorg.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz