Joran van der Sloot

LIMA (Novum) - Joran van der Sloot is boos dat de Peruaanse website Trome stelt dat zijn toekomstige vrouw een kind van hem heeft. In een brief die RTL Nieuws meldt te hebben, zou Van der Sloot schrijven voor de vrijheid van de pers te zijn, maar 'deze leugens' zouden te ver gaan. Van der Sloot zou stellen een claim in te dienen als niet wordt gerectificeerd.

De familie van Leydi, de vriendin van Joran, zou lijden onder de leugens, zou in de brief staan. Een kind dat Leydi Figueroa al heeft, zou ook niet van Van der Sloot zijn.

Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Trome meldde een paar dagen geleden dat Van der Sloot en Figueroa gaan trouwen. De 25-jarige Van der Sloot zou al lange tijd een relatie hebben met de vrouw, een maatschappelijk werker die hij in de Piedras Gordas-gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima ontmoette.

Figueroa zou elke vrijdag een bezoek brengen aan haar geliefde in de gevangenis. De huwelijksaanvraag zou in december zijn gedaan.

RTL had eerder al een gesprek met de vriendin van Van der Sloot. Toen wilde ze al niet bevestigen dat ze al een kindje met Van der Sloot heeft.