Depressie

AMSTERDAM - Depressie onder werknemers is nog steeds een groot taboe. Vooral bij werknemers die aan het begin van hun carrière staan zijn bang voor de gevolgen van een depressie op hun loopbaan, zo meldt RTV Noord-Holland.

Dat blijkt uit onderzoek van U-center,  een privékliniek in de geestelijke gezondheidszorg (ggz), onder ruim achthonderd werknemers.

Daaruit blijkt verder dat  ruim veertig procent van de Noord-Hollandse werknemers een depressie vermoedt bij één of meerdere collega’s. Daarmee is de alertheid in deze provincie meer dan zeven procentpunten hoger dan in de andere provincies.

Het merendeel van de werkgevers (tachtig procent) zegt op de hoogte te zijn van de depressieklachten onder zijn collega’s. Volgens Ingrid Weijnen, directeur behandeling bij U-center, weten zij echter niet wat zij hier mee aanmoeten. "De gevolgen van een depressie worden dan ook vaak onderschat. Tevens zien we sinds de crisis steeds meer werknemers die te lang doorlopen met depressieklachten en daarmee het risico lopen voor een langere tijd uitgeschakeld te zijn", aldus Weijnen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz