Voorlichting

UTRECHT - LOC Zeggenschap in zorg en het Landelijk Platform GGz zochten afgelopen tijd vrijwilligers voor het project ‘Sociale Activering & Toeleiding naar Werk’ die als cliënt in de ggz, of als naastbetrokkene bekend is met het veld, om voorlichting en advies te geven aan gemeenten en aanbieders, zo meldt de cliëntenorganisatie.

Op deze manier willen de zorginstanties de beeldvorming over reïntegratie van ex-ggz-cliënten verbeteren. Van alle aanmeldingen zijn inmiddels op basis van ervaring en kennis, genoeg (dertig) vrijwilligers geselecteerd.

Zij zullen ongeveer drie keer per jaar verschillende instanties bezoeken, waaronder reïntegratiebureaus, en bijvoorbeeld vertellen over wat belangrijk is bij het vinden van werk. Verder zijn de voorlichtingen gericht op het verspreiden van kennis over de binnen het project opgestelde visie en kwaliteitscriteria. Het stimuleren van verandering van werkwijze bij gemeenten en aanbieders en het begeleiden van deze veranderingsprocessen is ook een onderdeel van de voorlichting.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz