Depressie

DEN BOSCH - De Reinier van Arkel groep organiseert aanstaande donderdag in Den Bosch een informatieavond voor mensen met een psychische of psychiatrische aandoening over het (zelf) onder controle krijgen van de ziekte, zo meldt de ggz-organisatie.

Tijdens deze avond ‘Reis in herstel’ vertelt een ervaringsdeskundige binnen de organisatie over hoe je je eigen weg naar herstel weet te vinden, door zowel naar je kwetsbaarheden als je talenten te kijken.

Er wordt onder meer een documentaire,  ‘Gekkenwerk’ genaamd, vertoond waarin ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhalen vertellen en twee psychiaters hun visie uiteenzetten. Na de film kunnen de deelnemers zelf hun ervaringen uitwisselen en is er een interactieve workshop over de ‘reis naar herstel’.

De Reinier van Arkel Groep is een gespecialiseerde hulpverleningsorganisatie in Den Bosch die mensen met een psychische of psychiatrische aandoening behandelen en begeleiden bij het onder controle krijgen van of leren leven met hun aandoening.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz