rechtbank rechtszaak doofstomme vrouw

UTRECHT (Novum) - Tegen twee mannen die een doofstomme vrouw uit Utrecht maandenlang tegen haar wil zouden hebben vastgehouden in een huis en haar daar zouden hebben mishandeld en verkracht, zijn celstraffen van zeven en zes jaar en tbs geëist. De vrouw werd in februari vorig jaar aangetroffen in een huis in Hoevelaken.

De Utrechtse verdween in november 2011 uit een psychiatrische kliniek en was sindsdien vermist. Maanden later werd ze pas teruggevonden. Ze was vrijwillig meegegaan naar het huis in de Gelderse plaats, maar toen ze wegwilde, bleken de deuren op slot en werd haar telefoon afgenomen.

In de maanden dat ze in het huis gevangenzat, moest ze volgens justitie pillen slikken, meer alcohol drinken dan ze wilde en elke dag seks hebben. Ook werd ze vernederd doordat ze bijvoorbeeld de grond moest likken of poep moest eten. Toen de vrouw uiteindelijk werd gevonden, zat ze onder de blauwe plekken, had ze een gebroken neusbeen, een verbrijzelde jukboog en een breuk in haar onderkaak.

Een 41-jarige verdachte gaat als het aan justitie ligt zeven jaar de cel in en zijn 21-jarige kompaan zes jaar. Het Openbaar Ministerie wil ook dat beiden tbs krijgen opgelegd, omdat de mannen volgens deskundige verschillende stoornissen en verslavingen hebben en verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Ook hebben ze een crimineel verleden en is er een verhoogde kans dat ze weer in de fout gaan.