Robert M.

AMSTERDAM (Novum) - Robert M. leek er, net als eerder bij de rechtbank, op gebrand zijn kant van het verhaal te vertellen. Fris gekapt en in driedelig grijs verscheen hij dinsdag voor het Amsterdamse hof om te vertellen over de innerlijke strijd die hij jarenlang streed. De irritatie liep bij hem op toen het hof een in zijn ogen te negatief beeld van hem schetste.

Bijna hooghartig maakt hij opmerkingen over de inrichting van de rechtszaal, het verloop van de zitting en over de in zijn ogen verborgen bedoelingen van de rechters. De 'uitgebreide analyse van de seksuele delicten' zou beter passen in zijn therapieën dan in de rechtszaal.

Toen het hof in zijn ogen een te negatief beeld van hem schetste aan de hand van de vele chatgesprekken die hij voerde, viel M. andermaal uit naar voorzitter van het hof Helma Tilleman. Hij leek gefrustreerd door het onbegrip dat hij zegt te ontmoeten bij anderen - waaronder de politie en in de rechtszaal - over zijn innerlijke worsteling. "Het is niet zo dat ik geen geweten heb. Ik leed vooraf, tijdens en na mijn daden pijn. Maar blijkbaar heeft u dat niet door."