Normal_minderjarige_drank

HEERHUGOWAARD - Alle 19 Noord-Hollandse gemeenten en diverse hulporganisaties komen op 7 maart bijeen voor de conferentie over jeugd, alcohol en drugs. Daar zal ook staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bij aanwezig zijn.

Met de conferentie willen de betrokken partijen de aanpak van drugs- en drankproblematiek in Noord-Holland bespreken. De afgelopen jaren hebben verschillende regio's binnen de provincie al projecten voltooid, waarin goede resultaten zijn geboekt. Zo is de startleeftijd voor alcoholdrinkers omhooggegaan, is het aantal drinkers onder de 16 minder geworden, is er een hogere bewustwording van de risico's en zijn verstrekkers van alcohol bewuster van hun verantwoordelijkheden.

Tijdens de conferentie wordt het programma Jeugd, Alcohol en Drugs, dat is opgezet door GGD Hollands Noorden en het Programmabureau Integrale Veiligheid van Politie Noord-Holland Noord, besproken. Dit programma is gericht op preventie en repressie van drank- en drugs gebruik in de provincie.

© Nationale Zorggids / Olof Venema