Computer, toetsenbord

ZEIST - Doordat steeds meer mensen hulp zoeken bij psychische klachten is de vraag naar geestelijke gezondheidszorg (ggz) de laatste jaren gestegen. Veel psychische klachten belanden bij de huisarts. Tachtig procent van de Nederlanders raadpleegt echter het internet voordat ze naar de huisarts gaat. Voor deze groep mensen heeft stichting mirro vier themawebsites gelanceerd.

Hiermee voorziet zij in online zelfhulp op het gebied van rouwverwerking, overbelasting van mantelzorgers, verantwoord gamen en burn-out.

Met de online zelfhulpmodules kunnen mensen inzicht krijgen in de eigen mentale gezondheid. Op deze manier kunnen zij de eigen psychische klachten verhelpen voordat ze verergeren. Dit sluit goed aan op de onlangs naar de Tweede Kamer gestuurde visie op zorg. Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) schrijft daarin dat zij de komende jaren ruim baan wil geven aan arbeids- en kostenbesparende technologieën als e-health. “Zo kunnen we bij een toenemende vraag naar zorg een verschraling ervan voorkomen”, aldus Schippers.

Stichting mirro is een gezamenlijk initiatief van Ambulante Zorggroep Midden Nederland (AZmn), GGZ Drenthe, GGZ inGeest en Parnassia Bavo Groep in samenwerking met de zorgverzekeraars van Achmea, waaronder Zilveren Kruis.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz