Logo GGZ Drenthe

ASSEN - De Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) organiseert in samenwerking met het Autismefonds van 30 maart tot en met 6 april de Autismeweek, met als doel bij het brede publiek een grotere bekendheid te geven aan deze aangeboren ontwikkelingsstoornis.

In het kader van deze week vinden daarom in heel Nederland activiteiten en bijeenkomsten plaats. Zo organiseert de GGZ Drenthe op 3 april een informatieavond in Assen over autisme bij volwassenen met als aandachtspunt het gezin.

Bij autisme denken de meeste mensen aan een stil en in zichzelf gekeerd kind. Deze stoornis heeft echter veel verschillende gezichten. Zo zoeken sommige mensen met autisme juist heel actief contact met anderen.

Volwassenen met autisme kunnen ook problemen hebben met het inleven in anderen en het begrijpen wat de ander bedoelt. Ook kunnen zij rigide zijn in hun manieren van doen en in het oplossen van problemen. Autisme brengt echter ook sterke kanten met zich mee, zoals een goed oog voor detail en eerlijkheid.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz