tbs ggz rotterdam

ROTTERDAM (Novum) - Een 25-jarige Rotterdammer is donderdag veroordeeld tot acht jaar cel en tbs voor het verkrachten en ombrengen van een prostituee vorig jaar in zijn woning. De man heeft een autistische stoornis. Deskundigen achten hem sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Vandaar dat de rechtbank in Rotterdam hem conform de eis van justitie behalve een fikse celstraf ook tbs heeft opgelegd.

De verdachte heeft bekend, maar de rechtbank gaat uit van een andere lezing dan die van de Rotterdammer. De man heeft gezegd dat sprake zou zijn geweest van vrijwillige seks. De rechtbank acht dat onaannemelijk. Ook geloven de rechters niet dat de man zich zou hebben verdedigd toen de vrouw hem aanviel met een mes. In dat geval zou sprake zijn geweest van noodweer.

Vlak nadat de vrouw was gearriveerd hoorde een buurman gegil en geschreeuw van een vrouw. Dat betekent dat vermoedelijk meteen een gevecht is ontstaan tussen de verdachte en het slachtoffer.

De man zou de vrouw volgens de rechtbank vooraf zeshonderd euro betalen voor seks. De vrouw wachtte bij de deur op het geld, maar de man had niet zo veel geld op zak. Vermoedelijk trok de man haar naar binnen, om haar vervolgens in de woning te verkrachten en om te brengen.