Normal_almata

OSSENDRECHT - Almata Jeugdzorg Plus in Ossendrecht gaat vanaf augustus starten met een pilot waarbij jongeren zes maanden in twee woningen in Tilburg zullen verblijven onder toezicht van een begeleider. Dat meldt BN de Stem.

De pilot is onderdeel van het project Fasehuis Plus, dat Almata Jeugdzorg samen met Idris is gestart om lichtverstandelijk beperkte jongeren van 12 tot en met 18 jaar met ernstige gedragsproblemen te begeleiden en hen een zachte landing te laten maken in de maatschappij.

Door de jongeren in twee-onder-een-kapwoningen te laten wonen, onder toezicht van een inwonende begeleider die 24 uur per dag paraat staat, willen de instanties de jongeren toekomstperspectief bieden door hen vaardigheden aan te leren die zij nodig hebben in hun dagelijks functioneren. "Hier halen we het groepsgedrag weg en maken we een thuissituatie", aldus Almata. Voor de pilot zoekt Almata nog twee inwonende begeleiders, waarbij de voorkeur uitgaat naar pedagogisch geschoolde mensen met ervaring en echtparen.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem