Stop it Now

(Novum) - De telefonische hulplijn voor pedofielen is sinds de lancering ruim een jaar geleden zo'n 150 keer gebeld. Onder de bellers zaten zo'n tachtig mannen die zich zorgen maakten over de ontwikkeling van hun seksuele voorkeur, heeft oprichter en therapeut Jules Mulder woensdagavond gezegd in het programma De Vijfde Dag.

De tachtig mannen die belden omdat ze zich zorgen maakten, hebben vervolggesprekken aangeboden gekregen. Daarop besloten 25 mensen in therapie te gaan. De overige bellers waren familieleden of kennissen die in aanraking waren gekomen met het onderwerp.

Mulder benadrukte dat hij beseft dat het onderwerp pedofilie veel emoties oproept. Daarom is het volgens hem goed dat er een anonieme lijn is waar mensen naar kunnen bellen.

Met de hulplijn Stop It Now willen de initiatiefnemers voorkomen dat mensen met pedofiele neigingen hun verlangens in de praktijk brengen. Mensen die zich zorgen maken over anderen kunnen het meldpunt ook bellen, voor een luisterend oor en advies. Enkele dagen na de opening van de lijn meldde Mulder overigens al dat circa vijftien keer was gebeld.