Normal_stichting_hoezo_anders_logo

AMSTERDAM - Op 29 mei zal in het revalidatiecentrum Reade in Amsterdam het DenkAndersDebat worden georganiseerd, waarin jongeren met een beperking in gesprek zullen gaan met werkgevers. Dat meldt Dichtbij.nl.

Het debat, dat een initiatief is van Stichting Hoezo Anders in samenwerking met Reade en Emma at Work, heeft als doel  het uitwisselen van ervaringen en ideeën tussen de jongeren en de werkgevers over het vinden, krijgen en houden van werk.

De jongeren hebben stoornissen als autisme en de ziekte van Crohn, hebben spraakmoeilijkheden of zijn doof. Tijdens het debat gaan zij in op hun ervaringen met sollicitaties en vooroordelen waar zij tegenaanlopen. Bij de werkgevers zullen onder meer Fruitful Office en Alliander ingaan op wat zij ondernemen om jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan werk. Ook organisaties die de jongeren bijstaan zullen meedoen met de discussie, waarbij in zal worden gegaan op zaken als de Participatiewet en het arbeidsquotum. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website van HoezoAnders.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem