Normal_handboeien

(Novum) - Een 28-jarige tbs'er gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt acht jaar de cel in wegens verkrachting en poging tot moord. Dat meldt justitie maandag. De man, die in de kliniek Oldenkotte in Rekken zat, zou op 8 september zijn begeleidster hebben verkracht tijdens begeleid verlof. Het OM eist ook opnieuw tbs met dwangverpleging.

Tijdens een fietstochtje zou de man het slachtoffer bewusteloos hebben geslagen. Vervolgens plakte hij volgens het OM haar mond af en bond haar handen vast met tape. Vervolgens verkracht hij haar in een maïsveld, net over de Duitse grens bij Haaksbergen. Daarna zou de man haar gewurgd hebben tot ze weer bewusteloos was, waarna hij haar achterliet. Vervolgens probeert de man zelfmoord te plegen. Dit mislukt, waarna hij de kliniek belt.

De tbs'er heeft zijn daad volgens de officier van justitie goed voorbereid. Zo had hij 's nachts al besloten touw en plakband mee te nemen tijdens zijn verlof. De nacht voor het verlof nam de man twintig Ritalinpillen in, hoewel hij wist dat hij daar agressief van zou worden.

De man is drie keer eerder veroordeeld wegens verkrachting, aanranding en poging tot verkrachting. Hij kreeg eerder ook al tbs opgelegd. De behandeling liep voorspoedig, waardoor hij in aanmerking kwam voor begeleid verlof. Hij was voor de verkrachting al eerder op verlof geweest.

De rechtbank in Almelo doet over twee weken uitspraak.