Normal_landelijk_platform_ggz_logo

Het Landelijk Platform GGz (LPGGz) heeft een actie gestart waarmee zij zoveel mogelijk ervaringen in de ggz willen verzamelen met als doel de zorg te verbeteren. Het LPGGz wil vooral goede ervaringen met zorg in de ggz horen van cliënten en hun naasten. Dit meldt GGZ Nieuws.

In reactie op het Bestuurlijk Akkoord ggz, dat onlangs werd vernieuwd, startte het LPGGz het project 'Passende zorg en zelfmanagement'. In dit project wil het LPGGz innovatieve vormen van zorg inventariseren, testen en verder ontwikkelen. De nadruk ligt op zorgvormen die de cliënt en zijn naasten meer de touwtjes in eigen handen geven.
 
Op basis van deze inventarisatie van zorgvormen wil het LPGGz een aantal criteria vaststellen, vanuit het perspectief van de cliënt en eventuele familie, waaraan de 'ggz-nieuwe stijl' moet gaan voldoen. Het LPGGz wil met de meldactie (ex)ggz-cliënten, familie, vrienden en anderen de kans bieden ook een rol te spelen in het verbeteren van de zorg. 
 
Het LPGGz zoekt met name voorbeelden van goede zorg waardoor de cliënt weer verder kan met leven en waarin eigen regie, herstel en zelfmanagement centraal staan. Tot 2 september 2013 kunnen mensen meedoen aan de meldactie door een vragenlijst in te vullen op www.platformggz.nl.