Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

De GGZ-instelling i-psy organiseert op 8 november 2013 in de Jaarbeurs Utrecht een symposium over interculturele hulpverlening in theorie en praktijk. Het symposium 'Cultuur erbij, een zorg minder' is bedoeld voor psychiaters, artsen, psychologen, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en andere professionals die werkzaam zijn in de GGZ.

Voor het geven van hulp aan mensen met verschillende culturele achtergronden dienen hulpverleners te beschikken over interculturele competentie. Tijdens het symposium zal dit begrip nader worden toegelicht en zullen diverse sprekers ingaan op wat er van hulpverleners wordt gevraagd.

De sprekers in het ochtendprogramma geven hun visie op interculturele competentie en plaatsen het begrip in zijn historische context. Ook komt aan de orde in welke mate interculturele competentie bijdraagt aan kwaliteit en kosteneffectiviteit van de zorg. Het middagprogramma omvat een serie workshops, waarin de praktijk van de interculturele hulpverlening nader belicht wordt. Centraal hierin staat de vraag hoe deze competenties worden ingezet in de klinische praktijk en bij het dagelijkse handelen van de hulpverlener.

I-psy is een snelgroeiende GGZ-instelling. Steeds meer patiënten weten de weg te vinden naar een van de veertien locaties. De aandacht voor cultuur en context in de behandeling is één van de factoren achter dit succes. Belangstellenden voor het symposium kunnen zich aanmelden via www.ipsy.nl.

© Nationale Zorggids