Normal_autisme_hersenen

In Hilversum gaat dit najaar een woonproject van start voor jongeren met een autistische stoornis. Het gaat om een complex aan de Vondellaan met zeventien appartementen en een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten. Dat meldt De Gooi- en Eemlander.

Het project is op touw gezet door ouders die in november vorig jaar de stichting Stewovon hebben opgericht. Zij hebben zich aangesloten bij stichting De Grasboom die betrokken is bij meerdere wooninitiatieven in Hilversum en Utrecht. Voor elk woonproject onder de paraplu van De Grasboom wordt een exploitatiestichting opgericht. Zowel de bestuursleden als de leden van de werkgroepen zijn ouders die zich op vrijwillige basis voor dit project inzetten.

In het nieuwe Hilversumse project zijn nog enkele appartementen beschikbaar, meldt Marianne van der Kolk van Stewovon. 'Ons doel is onze jongvolwassen kinderen met begeleiding zelfstandig te laten wonen.’ Bij de eerste toewijzing is de volgorde van aanmelding leidend en geldt er geen regiobinding. 'De locatie is weliswaar in Hilversum, maar de jongeren kunnen uit de hele regio komen.'

Het complex aan de Vondellaan heeft drie verdiepingen. Er is een royale ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten waar gewerkt kan worden aan algemene en sociale vaardigheden. Het pand heeft een gemeenschappelijke entree en elk appartement heeft een eigen voordeur met brievenbus. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een wc en een doucheruimte. De verbouwing van het pand zal dit najaar worden afgerond voordat de woningen kunnen worden betrokken.

© Nationale Zorggids