Normal_oudere_bejaard_eenzaam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft onrechtmatigheden geconstateerd bij zorginstelling In de Goorn in Coevorden voor ouderen met psychische problemen. Volgens de IGZ voldoet de zorg niet aan de minimumnormen. 

Bij een onaangekondigd bezoek aan de instelling concludeerde de IGZ dat het beleid rond de vrijheidsbeperking van de cliënten niet op orde is. Bovendien is er te weinig personeel waardoor bewoners in het weekend tot half twaalf op bed liggen. Bestuurssecretaris Edwin Martinus ontkent dat er personeelsproblemen zijn. “Wij herkennen ons niet in dit punt. Er is een keer een incident geweest. We denken dat dit verkeerd is doorgegeven aan de Inspectie.” Het incident zou gaan om een fout die gemaakt werd door personeel met de houdbaarheidsdatum van medicatie. 
 
De kritiek van de IGZ komt vooral omdat dossiers niet sluitend zijn, stelt beheerder Promens Care. Daardoor lijkt het alsof er geen toestemming gevraagd is voor vrijheidsbeperking. In de Goorn wordt beheerd door Promens Care, een zusterorganisatie van Novo. Beide organisaties vallen onder moedermaatschappij Cosis in Assen. 
 
© Nationale Zorggids