Logo_parngroep1000-outl.2012

GGZ-organisatie Parnassia Groep wil Stichting Reakt overnemen. Parnassia Groep heeft de voorgenomen fusie gemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dit meldt Skipr.

Parnassia Groep behandelt en begeleidt (jong)volwassenen met psychotische aandoeningen en 55-plussers met psychische en geheugenproblemen. Daarnaast is Parnassia Groep actief in de verslavingszorg, forensische psychiatrie en woonbegeleiding in de regio's Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Noord-Holland. Door fusies en overnames is Parnassia Groep uitgegroeid tot de grootste ggz-aanbieder van Nederland. 
 
Stichting Reakt wordt nu mogelijk toegevoegd aan de organisatie van Parnassia Groep. Reakt biedt op zo'n dertig locaties in Noord- en Zuid-Holland laagdrempelige opvang en dagbesteding aan. De stichting helpt mensen met psychische klachten zoals depressie, burn-out of een verslaving in hun ontwikkeling naar maatschappelijke participatie en onafhankelijkheid van zorg en financiële ondersteuning. Wanneer de overname van Reakt door Parnassia Groep plaats moet vinden is nog niet bekend. 
 
© Nationale Zorggids