Logo_ggz_centraal_logo

De polikliniek Medische Psychologie & Psychiatrie (afdeling PAAZ) van de MC Groep uit Lelystad is maandag overgenomen door GGZ Centraal, zo meldt Skipr.

Al eerder tekenden de bestuurders van beide instellingen een intentieverklaring om het zorgaanbod van de PAAZ te integreren in het zorgaanbod van GGZ Centraal in Flevoland.

Nu de PAAZ van MC Groep onderdeel is geworden van GGZ Centraal, kunnen de kwaliteit en continuïteit van de psychische zorg in de regio Flevoland ook in de toekomst gewaarborgd worden, zo meldt GGZ Centraal op de website. Door de overname zijn de crisisdienst, ambulante behandeling, dagbehandeling, klinische opname en ziekenhuispsychiatrie nu in één organisatie geïntegreerd. Patiënten van de huidige PAAZ merken niets van de overname.

Tot aan het eind van dit jaar overleggen werkgroepen hoe de samenvoeging van de zorg zo goed mogelijk kan worden uitgewerkt. In de loop van volgend jaar wordt de inhoud van de huidige PAAZ geïntegreerd in het zorgaanbod van GGZ Centraal in Flevoland.

© Nationale Zorggids