Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

De eerste 'proeftuinen voor innovatieve vraagsturing in de GGZ' zijn bij vijf GGZ-instellingen van start gegaan. Elke proeftuin heeft een eigen thema: 'zorg en begeleiding voor jongeren tot 23 jaar', 'zorg bij crisis', 'zorg en herstel' (thuiswonend), 'nieuwe zorgonderneming' en 'langdurige zorg'. Dat meldt Medical Facts.

Het is de bedoeling dat de vijf instellingen hun ideeën gaan vertalen in concrete plannen voor vraagsturing die vanaf 1 januari 2014 in een proeftuin – een praktijksituatie – worden beproefd. Ypsilon is één van de zeventien cliënten- en familieorganisaties die de ervaringskennis en expertise gaan leveren.

Voor de vijf thema's werden 28 ideeën ingediend door 26 instellingen. Een projectgroep bestaande uit vertegenwoordigers van GGZ-cliënten en familieorganisaties heeft de selectie gemaakt.

Het uiteindelijke doel van vraagsturing is ervoor te zorgen dat mensen met een psychische kwetsbaarheid volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Waar mogelijk op eigen kracht met steun van de omgeving, maar waar nodig met zorg die daadwerkelijk uitgaat van de vrager en die het hem zo gemakkelijk mogelijk maakt.

© Nationale Zorggids