Normal_ict_internet_modem_router_computer

Sinds 2011 wordt door GGZ instellingen samengewerkt aan het ontwikkelen van goede e-learning. Deze week kwamen de initiatiefnemers van de GGZ Ecademy bij elkaar om de samenwerking te verstevigen en de akte van oprichting van de coöperatieve vereniging te ondertekenen. Dat meldt GGZ nieuws.

De GGZ Ecademy ging in 2011 van start als project, en heeft sindsdien een succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. In juni 2011 besloten 14 GGZ-instellingen samen e-learning te gaan ontwikkelen, inkopen en delen. Al snel was deze samenwerking zo’n succes dat andere GGZ instellingen zich aansloten. Het aantal instellingen dat meewerkt aan het project groeide tot 32, met een totaal aantal medewerkers van ongeveer 60.000.

De instellingen die lid zijn, hebben op dit moment de beschikking over vijftien e-learning modules met uiteenlopende onderwerpen. Er zijn bijvoorbeeld modules over BHV, motiverende gespreksvoering, psychofarmaca en herstel-ondersteunende zorg.

Dorian Kemperman, bestuurder van de GGZ Ecademy, verwacht dat nieuwe ontwikkelingen in de zorg in de toekomst zullen leiden tot nieuwe scholingsvraagstukken. 'Binnen de organisaties die zijn aangesloten bij de GGZ Ecademy is heel veel inhoudelijke kennis aanwezig, dat is ontzettend waardevol. Bij die ontwikkelingen hoort ook een nieuwe manier van leren. E-learning is daar een vorm van, maar ik kan me voorstellen dat we in de toekomst samen gaan werken aan het oppakken van blended vormen, of dat we colleges gaan opnemen. Ik denk hierbij ook aan een koppeling tussen e-learning en e-health.'

© Nationale Zorggids