Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

Jaarlijks vraagt de Inspectie voor de Gezondheidszorg informatie van de GGZ-sector voor haar risicotoezicht. Voor de GGZ, Verslavingszorg en Forensische Zorg gaat het om een beperkt aantal indicatoren. Deze set staat nu online.

De inspectie richt zich sinds enkele jaren op vijf thema’s: ernst problematiek, somatische screening, tijdig contact na ontslag uit kliniek, beschikbaarheid medicatieoverzicht en separeren. Deze thema’s zijn voor de inspectie essentieel om risicogericht toezicht te houden op de GGZ-sector.

De ontwikkeling van de indicatoren vindt plaats in nauwe afstemming met onder andere GGZ Nederland en de Dienst Justitiële Inrichtingen. De inspectie heeft recent de definities van de indicatoren iets aangepast om onduidelijkheden te verhelderen en een uniforme data aanlevering te bevorderen.

De inspectie vraagt in 2014 de gegevens zelf op via een web-based portal. Het betrokken partijen zijn hier inmiddels over geïnformeerd. De inspectie vraagt hen voor 1 maart 2014 de gegevens over verslagjaar 2013 aan te leveren. Op grond van de aangeleverde informatie kan de inspectie een risico-inschatting maken en haar toezicht prioriteren.

© Nationale Zorggids