Normal_rechtszaak_hamer_

(Novum) - Een orthopedagoog uit Haarlem moet van de rechtbank drie jaar de cel in. Ook krijgt hij tbs voor het seksueel misbruiken van vijf jongens tussen de 12 en 16 jaar oud, die hij onder behandeling had. Daarnaast kreeg de Haarlemmer straf voor het bezit van veel kinderporno: tienduizenden foto's en filmpjes. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank vindt het kwalijk dat de man zich vergreep aan de kwetsbare, jonge slachtoffers die hij behandelde. Zij gingen juist naar hem toe om aan hun problemen te werken, maar hij maakte misbruik van hun positie.

De man zit al sinds 2012 in voorarrest nadat er aangifte tegen hem werd gedaan. Tijdens het onderzoek kwamen veel gevallen van ontucht naar voren met kinderen die hij had behandeld. Het misbruik is volgens het OM gebeurd tussen 2004 en 2011. Volgens deskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar.

Het is niet de eerste keer dat de Haarlemmer is veroordeeld voor het misbruiken van kinderen. In 2011 kreeg hij straf voor het meerdere malen verkrachten van een jongen.