Normal_rechter

(Novum) - Een 49-jarige man die als hulpverlener verbonden was aan een evangelische instelling voor maatschappelijke zorg moet de gevangenis in wegens het plegen van ontucht met twee cliënten. De rechtbank in Arnhem legde hem vrijdag een celstraf van zes maanden op en een voorwaardelijke celstraf van nog eens zes maanden.

De man moet zijn slachtoffers verder in totaal een schadevergoeding van bijna 2300 euro betalen. De hulpverlener lijdt volgens deskundigen aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en is verminderd toerekeningsvatbaar. De man is al begonnen met een behandeling voor zijn stoornis.

De officier van justitie had zestien maanden celstraf geëist plus een voorwaardelijke straf van acht maanden. De rechter besloot tot een lagere straf omdat de behandeling van de persoonlijkheidsstoornis naar verwachting een moeizaam en langdurig traject wordt. Om die reden heeft de rechtbank de man wel een proeftijd van vijf jaar opgelegd.

De hulpverlener had gedurende periodes in 2010, 2011 en 2012 ontucht met twee aan hem toegewezen cliënten. Dit vond plaats bij een evangelische organisatie in 't Harde.