Normal_abvakabo_fnv_logo

Werkgevers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) moeten worden overtuigd van de noodzaak van waardering voor het werk en de inzet van de werknemers. Het uitblijven van een nieuwe cao leidt tot een impasse, zo meldt de vakbond Abvakabo FNV.

De laatste cao van de ggz liep tot 1 januari 2013. De onderhandelingen hierover liepen vorig jaar stuk, waardoor er nu al bijna veertien maanden geen nieuwe cao is.

De vakbond heeft in januari en februari overal in het land de leden bijeengeroepen om de werknemers in de ggz op de hoogte te brengen van de impasse. Deze bijeenkomsten hebben ertoe geleid dat werknemers ook zélf aandacht gaan vragen voor een goede cao. Zo sprak de ondernemingsraad van zorgorganisatie Emergis in een brief haar bezorgdheid uit over de gang van zaken.

Volgens Abvakabo FNV willen de werkgevers pas weer met de vakbonden praten als deze vooraf al concessies doen op het gebied van verdergaande flexibilisering van arbeidstijden, verslechtering van de wachtgeldregeling en verslechtering van de salarisgarantie bij reorganisaties.

© Nationale Zorggids