Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De overname van de failliete Stichting Reakt door zorgaanbieder Parnassia is voorlopig goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa maakt binnenkort bekend of er nog aanvullende voorwaarden worden gesteld aan de overname. Dat meldt Skipr.

In augustus 2013 liet de ggz-aanbieder Reakt Groep weten in gesprek te zijn met Parnassia over een overname. Vanwege de financiële situatie van Reakt bleek later dat de overname niet haalbaar was. In december 2013 vroeg de Reakt uitstel van betaling aan en ging het failliet. De financiële problemen binnen de organisatie vloeiden voort uit slordige beleidsvoering.

In januari 2014 heeft Parnassia besloten om het grootste deel van de activiteiten van Reakt over te nemen, zodat de zorg aan patiënten van Reakt kan worden voortgezet. Het grootste deel van de medewerkers van Reakt Groep zal in dienst komen van de Parnassia Groep. Parnassia is de grootste aanbieder van ggz-zorg in Nederland.

Sinds begin dit jaar moeten fusies en overnames waarbij een zorginstelling betrokken is door de NZa worden goedgekeurd. De NZa kan een overname voorlopig toestaan wanneer er sprake is van een spoedgeval, bijvoorbeeld door een faillissement. De verwachting is dat de fusie uiteindelijk zal worden goedgekeurd.

© Nationale Zorggids