Logo_facebook-logo

Vrouwen die veel tijd besteden aan Facebook hebben meer kans op het ontwikkelen van een eetstoornis. De ferventste vrouwelijke Facebookers hebben vaak het laagste zelfbeeld en lopen daarom meer kans een eetstoornis te ontwikkelen. Dit meldt de Telegraaf. 

Uit een studie die onder ruim 950 vrouwelijke studenten uitgevoerd is kwam dit naar voren. Onderzoeker Pamela Kiel bestudeerde daarbij hoe belangrijk de vrouwen het krijgen van 'likes' en 'tags' vonden. De ferventste Facebookers bleken extreem veel waarde te hechten aan het krijgen van reacties. Deze dames vergeleken zichzelf met hun vrienden en verwijderden tags wanneer ze vonden dat ze niet mooi op een foto staan. 
 
Pamela Kiel kwam zo tot de ontdekking dat vrouwen die de meeste tijd besteden aan Facebook het laagste zelfbeeld hebben. Deze dames lopen daarom meer kans op het ontwikkelen van een eetstoornis. 
 
Dat Facebook grote invloed heeft op jongvolwassenen blijkt uit het feit dat 95 procenten van de onderzochte vrouwelijke studenten gemiddeld een uur per dag op Facebook zit. Kiel: “Wanneer andere onderzoekers proberen te begrijpen wat de risicofactoren voor een eetstoornis zijn, is er meer aandacht nodig voor de opkomende rol van social media in het leven van jongeren." 
 
© Nationale Zorggids