Normal_hypotheek_huis_van_geld

In 2015 wordt het beschermd wonen overgeheveld van de GGZ naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daardoor worden de 43 centrumgemeenten verantwoordelijk voor het beschermd wonen. Om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen organiseren betrokken partijen daarom een studiedag 'Beschermd Wonen'. Dit meldt GGZ Nederland. 

De studiedag is bedoeld voor gemeenten, zorgaanbieders, cliënten en andere betrokken partijen. Daarbij staat onderlinge kennismaking van gemeenten en alle partijen en instellingen met betrekking tot beschermd wonen centraal. Er worden ook workshop en discussiesessies aangeboden. Gemeenten wordt gevraagd samenwerkingspartners mee te brengen die hen gaan helpen bij de uitvoering van de Wmo. Daarnaast is de studiedag ook geschikt voor aanbieders van beschermd wonen, aanbieders van dagbesteding, zorgverzekeraars en woningbouwcorporaties. 
 
De studiedag 'Beschermd Wonen' wordt gehouden op dinsdag 15 april. Het evenement vindt plaats in het Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn. Het initiatief komt van GGZ Nederland, de RIBW Alliantie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Federatie Opvang. 
 
© Nationale Zorggids