Normal_images__4_

Op maandag is de 40ste Week van de Psychiatrie van start gegaan. Gedurende deze week is er landelijke aandacht voor mensen met psychische en psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek en dak- en thuisloosheid. Het weekthema 'Baas in eigen leven?!' sluit aan bij de veranderingen in de GGZ. De dialoog tussen cliënt, zorgverzekeraar en zorgverlener staat centraal. Dit meldt GGZ Nieuws. 

De week werd op maandag, zoals gebruikelijk, afgetrapt met de 'Breingeindag'. Tot zondag zullen activiteiten, workshops en presentaties georganiseerd worden die zich allemaal concentreren op de vraag hoe mensen met psychische problematiek zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen voeren. 
 
Daarnaast komt ook aan bod hoe mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteund kunnen worden bij het in de hand nemen van hun eigen leven. Stephan Hermsen, zorginkoper bij zorgverzekeraar VGZ, denkt dat vooral dialoog tussen alle partijen erg belangrijk is. “Het gaat in de eerste plaats om hoe mensen functioneren, of ze mee kunnen doen. Niet om bloedwaarden. Samen keuzes maken is belangrijk. En kijken hoe kracht ondersteund kan worden,” aldus Hermsen. 
 
© Nationale Zorggids