Logo_kho85evh

Sinds gisteren zijn ruim 37.000 rokers van start gegaan met Stoptober. Gesteund door medestoppers en niet-rokers doen ze een poging om 28 dagen niet te roken. Instappen kan nog tot en met 3 oktober. De eerste rookvrije dag werd gisteravond voor een groep deelnemers extra kracht bij gezet met een wandeling over de Hilversumse hei onder aanvoering van Gijs Staverman; het gezicht is van Stoptober.

Tijdens de wandeling viel op hoe de deelnemers ervaringen van de eerste stopdag uitwisselden en elkaar oppepten. Stopcoaches die voor deze gelegenheid meeliepen gaven ook nog tips voor de komende dagen. Kern van Stoptober is de positieve begeleiding. 
 
Met een speciale app krijgen deelnemers dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten en tips. Hoe je de dag rookvrij doorkomt, wat je kunt doen tijdens de moeilijke momenten of hoeveel geld je al hebt bespaard. Het zijn positieve bevestigingen die het besluit om 28 dagen te stoppen met roken ondersteunen. Ook via Facebook en Twitter ontvangen deelnemers persoonlijke aanmoedigingen. Deze komen van mensen uit hun eigen netwerk, maar ook van andere - bekende en onbekende - Nederlanders. Daarnaast  kunnen deelnemers op stoptober.nl kiezen welke steun ze eventueel willen tijdens Stoptober. Daar hebben ze ook toegang tot persoonlijke hulp. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor begeleid stoppen met roken. 
 
Overigens kunnen rokers zich nog tot en met 3 oktober opgeven en direct van start gaan op de website stoptober.nl. Daar is ook de gratis app te downloaden uit de Apple Store of de Google Play Store.  
 
© Nationale Zorggids