Logo_team290_samenspel

Groningen, 4 november 2014. Over de zorg rondom dementie in de participatiesamenleving. Met Sjef van Bommel, Robert Helle, Hanneke Kappen, IJsbrand van der Krieke, Anneke van der Plaats, Jan Telgen, Gerdi Verbeet, Constance de Vries én een informatiemarkt met 38 (ont)zorgorganisaties.

“Een samenleving waarin iedereen erbij hoort en mee kan doen, van heel jong tot heel oud! Daarvoor zet ik me graag in. team290 heeft zijn jubileumsymposium aan dit thema gewijd. Ik vind het een eer dat ik mijn steentje kan bijdragen door mijn ervaringen met u te delen. ik zie ernaar uit u op 4 november in Groningen te ontmoeten.” Gerdi Verbeet

De participatiesamenleving treft ons allemaal. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen doen naast de gewone dagelijkse werkelijkheid; met de overheid op de achtergrond voor als het (echt) niet meer lukt. Hoe is dat voor mensen met dementia en wat mag je redelijkerwijs van naasten verwachten? Welk samenspel moet er zijn tussen formele en informele zorg? Zijn we, kortom, klaar voor de participatiesamenleving?

Op 4 november organiseert team290 het symposium ‘Samenspel en dementie’, waar een inkijk wordt gegeven in heden en toekomst van de zorg rondom dementie. Het symposium is bedoeld voor mantelzorgers, zorgprofessionals en iedereen die te maken heeft met de Wmo en inkoop van zorg.

Sprekers zijn:
Sjef van Bommel; ervaringsdeskundige en auteur van het boek ‘Ik Ben niet kwijt’;
Mr. Robert Helle; specialist ouderengeneeskunde én jurist;
Hanneke Kappen (dagvoorzitter);
IJsbrand van der Krieke, regio-adviseur mantelorganisatie Mezzo;
dr. Anneke van der Plaats, ouderengeneeskundige en ‘dementie-specialist’;
Prof. dr. Jan Telgen; over (zorg)inkoopmanagement;
Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer en ervaringsdeskundige
dr. Constance de Vries; huisarts en SCEN-arts; over dementie en levensbeëindiging.

Informatiemarkt
Naast de sprekers en diverse parallelsessies is een uitgebreide informatiemarkt ingericht, waar maar liefst 38 (ont)zorgorganisaties acte de présence geven. Bovendien zullen zes werken uit het de serie ‘Gezichten van dementie’ van de kunstenaar Herman van Hoogdalem worden geëxposeerd.

Datum: dinsdag 4 november 2014
Tijd: 8.30-17.00
Locatie: Oosterpoort, Groningen

Thema: 'De participatiesamenleving? Zijn wij er klaar voor?'. Hoe geven we de zorg rondom dementie vorm? Belicht vanuit het perspectief van mantelzorgers, zorgprofessionals en zorg-inkoop.
Organisatie: Lentis team290

Accreditatie: FGzP (2 punten), NIP (4 punten), Kwaliteitsregister V&V (4 punten), Specialisten ouderengeneeskunde (4 punten), Artsen verstandelijk gehandicapten (4 punten), Agogisch en maatschappelijk werkers (2 punten).

Inlichtingen en aanmelden: www.team290.nl

© Nationale Zorggids