Logo_logo_cultuurhuis

Theater-productie 'Wie is er nou gek of ik is een ander' is genomineerd voor 'de duim 2014'. Zorgbelang Zuid-Holland reikt de Zorgbelang Duim uit aan het meest innovatieve project uit de provincie. Het is voor het eerst dat een theatervoorstelling gekozen is als beste zorg-idee. Dit meldt het rotterdamscentrumvoortheater (rcth).

Er werden 28 projecten ingediend bij Zorgbelang Zuid-Holland. Hieruit zijn 8 projecten genomineerd voor de volgende ronde: 'Wie is er nou gek' is een van deze projecten. Op het congres van 19 november wordt bekend gemaakt welke drie nominaties de meeste stemmen hebben gekregen. Daarna zal het publiek de winnaar kiezen van de publieksprijs voor Zuid-Hollandse zorg- en welzijnsinitiatieven die de cliënt centraal stellen. 

De theater-productie 'Wie is er nou gek of ik is een ander' vertelt over pijnlijke en confronterende levensverhalen van mensen met een psychiatrische achtergrond. Deze mensen zijn samen met professionele spelers te zien in de troostrijke theatervoorstelling. Zang, dans en stilte spelen ook een belangrijke rol in de productie. 

De voorstelling is een co-productie van Pameijer, Bavo-Europoort en het rotterdamscentrumvoortheater en is nog te zien tot en met februari 2015. Om op 'Wie is er nou gek of ik is een ander' te stemmen klikt u hier.Het rotterdamscentrumvoortheater (rcth) levert een belangrijke bijdrage aan talentontwikkeling en (cultuur)educatie in Rotterdam en omgeving. 

© Nationale Zorggids