Logo_werkstress

Ruim een op de acht werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door stress op het werk. Om de gevolgen van werkstress bespreekbaar te maken en terug te dringen organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 3 tot en met 6 november de Check Je Werkstress Week. 

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of een andere werk gerelateerde psychische ziekte. Signalen als slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Bij vele organisaties zijn er collega’s of werknemers die vanwege werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet of nauwelijks aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.

Verschillende bedrijven geven het goede voorbeeld tijdens de Check je Werkstress week. Ze gaan in gesprek met hun werknemers over werkstress, organiseren bijeenkomsten over werkstress, ruilen een dag van baan om werkplezier en motivatie te verhogen en bevorderen een gezonde leefstijl door looplunches. Het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kunnen worden bekeken op www.checkjewerkstress.nl.

© Nationale Zorggids