Normal_de_catamaran_van_ggze_op_het_eindhovense_landgoed_de_grote_beek_

De Catamaran, kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie en orthopsychiatrie in Eindhoven, heeft op 18 december het landelijke keurmerk TOPGGz toegekend gekregen. Dat meldt Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen (GGzE).

Het keurmerk TOPGGz wordt sinds 2008 toegekend aan ggz-afdelingen die zich aantoonbaar gespecialiseerd hebben in de diagnostiek en behandeling van ernstige, complexe en zeldzame psychiatrische stoornissen. Door het keurmerk is het voor patiënten en verwijzers zichtbaar welke afdelingen deze erkende topspecialistische geestelijke gezondheidszorg leveren en voor welke doelgroep. De specialistische zorg die geboden wordt door de TOPGGz afdelingen biedt uitkomst voor patiënten bij wie de specialistische ggz is vastgelopen of voor patiënten met meervoudige, zeer complexe problematiek. Dit betreft maximaal zo’n vijf procent van alle psychiatrische patiënten in Nederland.

De Catamaran is een gespecialiseerde kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie en orthopsychiatrie en is onderdeel van GGzE Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hier worden jongeren behandeld met meervoudige, complexe ontwikkelings- en gedragsproblemen die elders niet of onvoldoende goed behandeld kunnen worden. Door systematisch onderzoek en deelname aan multidisciplinaire samenwerkingsverbanden wordt het aanbod voortdurend geoptimaliseerd.

© Nationale Zorggids