Logo_logo_nah_cafe_vechtdal_2014_web

Op woensdag 11 februari organiseert de Saxenburgh Groep het NAH Café Vechtdal. Het NAH Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en geheugenproblemen, waar ook familie, vrienden en andere belangstellenden welkom zijn. Dat meldt de Saxenburgh Groep.

Het NAH Café op 11 februari draait rond het thema 'Veranderingen in de Zorg' en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Tijdens deze avond is een team van professionele en vrijwillige begeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden van bezoekers. Dit zogeheten 'Samen Doen-team' is een startpunt voor alle vragen van inwoners op het gebied van wonen, werk, welzijn, inkomen en zorg. Door middel van huisbezoek probeert het team samen met de cliënt de situatie door te nemen en oplossingen te zoeken voor eventuele problemen. Hierbij wordt gekeken wat iemand zelf kan doen, wat mogelijk is met hulp van de omgeving en welke algemene voorzieningen een uitkomst kunnen bieden.

Belangstellenden voor de ontmoetingsavond zijn van harte welkom in NAH café Vechtdal in Hardenberg, De deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee. Aanmelden is niet nodig. NAH café Vechtdal is een initiatief van de Saxenburgh Groep, InteraktContour, Carinova Thuiszorg, Carinova Mantelzorg Ondersteuning, Hersenletselteam Overijssel, Hersenletsel.nl (voorheen: Afasievereniging Nederland, Vereniging cerebraal, CVA Vereniging Samen Verder).

© Nationale Zorggids