Logo_adhd

Wie het heeft over ADHD, heeft het doorgaans over drukke of onhandelbare jongeren, kinderen – en dan met name jongens – die al dan niet aan de medicijnen moeten. Dat ook volwassen vrouwen de diagnose ADHD kunnen hebben, is vaak nog onbekend. Om vrouwen en meisjes met ADHD op de kaart zetten wordt op 7 maart het congres ADHDvrouw georganiseerd voor vrouwen met ADHD en professionals. Dit meldt ADHDvrouw. 

Vrouwen hebben even vaak ADHD of ADD als mannen en worstelen vaak levenslang met de gevolgen. ADHD zit nog steeds in het verdomhoekje en vrouwen met ADHD al helemaal. Veel vrouwen krijgen pas op latere leeftijd de diagnose ADHD. Zij kampen dan al jaren met een problematiek die artsen niet herkennen of lopen met onbehandelde klachten die zorgverleners aan hormoonschommelingen wijten, met alle gevolgen van dien.

Wat ontbreekt, is gedegen voorlichting over en hulp bij ADHD specifiek gericht op vrouwen. Vandaar om te beginnen dit congres met lezingen en workshops door professionals en ervaringsdeskundigen en een informatiemarkt met een scala aan producten en diensten voor vrouwen met ADHD.

Psychiater Sandra Kooij, hoofd Kenniscentrum ADHD bij volwassenen bij PsyQ Haaglanden gaat tijdens het congres onder meer in op de typische kenmerken van ADD en ADHD bij vrouwen, de manier van omgaan met de klachten (coping) en de gevolgen. Deelnemende organisaties zijn onder (veel) meer ADHD Nederland, Vereniging Impuls, ADDcrusher Alan Brown en het ADHDfund.

© Nationale Zorggids