Normal_14253670840031_2

(Novum) - De eerste aflevering van Dennis Weenings nieuwe programma Bizarre eters heeft maandagavond 774 duizend kijkers getrokken. Zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

In het RTL5-programma volgt Dennis mensen met een selectieve eetstoornis. Zo was er in de eerste aflevering een meisje dat alleen maar spaghetti met kaas eet. Dennis volgt de deelnemers en helpt ze samen met een voedingspsycholoog om hun probleem aan te pakken.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Levenslang met Dwang was goed voor 636 duizend kijkers. Jan Kooijman helpt in dit programma mensen die leven met een dwangstoornis. Het was maandag ook weer voor het eerst dat Jeroen Pauw zijn late night-programma presenteerde. Hij wist 661 duizend televisiekijkers te trekken.

Het Journaal van 20.00 uur wist maandag de meeste kijkers aan zich te binden, namelijk 2,3 miljoen. Droomhuis Gezocht staat op de tweede plek in de lijst met ruim 1,9 miljoen kijkers en Goede Tijden, Slechte Tijden sluit de top drie af met bijna 1,9 miljoen kijkers.