Normal_logo_koninklijke_kentalis_logo

Kinderen en volwassenen met autisme kunnen grote problemen hebben met het geven van betekenis aan dingen die zij waarnemen. Het nieuwe iBook van Kentalis, Conceptondersteunende Communicatie, is een methodiek die communicatieconcepten verheldert. Op die manier helpt het boek mensen met autisme bij het (adequaat) betekenis verlenen aan de wereld waarin zij leven. Dit meldt Kentalis. 

Als mensen met autisme communicatieconcepten niet begrijpen, ontstaat een voedingsbodem voor miscommunicatie, verminderde zelfstandigheid, verminderde sociale participatie, negatieve stemmingen, een laag zelfbeeld en soms (ernstige) gedragsproblemen. De methodiek is binnen Kentalis ontwikkeld door Wilma Denteneer-Van der Pasch en Roger Verpoorten en wordt al jaren met succes ingezet.
 
Conceptondersteunende Communicatie kan worden ingezet bij iedereen met autisme ongeacht de leeftijd, het cognitieve ontwikkelingsniveau, het niveau van de spraak- en taalontwikkeling, de aard van de zintuiglijke beperking of andere bijkomende stoornissen. In het praktijkboek voor ouders en professionals wordt de methodiek op toegankelijke wijze beschreven en toegelicht in interactieve afbeeldingen en filmpjes.
 
Het iBook kan alleen worden gelezen en bekeken op de iPad. Het is gratis te downloaden in de iBookstore. Voor mensen die geen iPad hebben is er een PDF-versie, die wel de tekst en de afbeeldingen bevat, maar niet de filmpjes.
 
© Nationale Zorggids