Normal_normal_homo_gay

Zorgorganisatie HVO-Querido vaart dit jaar voor het eerst mee met de Canal Parade. Op 1 augustus is de boot op de Amsterdamse grachten en de Amstel te bewonderen. De bemanning is net zo kleurrijk als de regenboog: jongeren en volwassenen met verschillende seksuele voorkeuren en/of mensen met psychiatrische problematiek die dak- en of thuisloos zijn. De opvarenden bestaan uit mensen met een bijzonder verhaal, ieder hun eigen aardigheid en hun eigen kracht. 

Met deelname aan de Canal Parade wil HVO-Querido laten weten dat ze LHBT-cliënten verwelkomen en trots zijn op hun LHBT-medewerkers en cliënten, LHBT-cliënten en medewerkers meer met elkaar verbinden en laten weten dat HVO-Querido kwetsbare doelgroepen opvangt met verschillende seksuele voorkeuren en/of mensen met psychiatrische problematiek die daken of thuisloos zijn. Bovendien is anti-stigmatisering van hun groepen ook een doel.

Daarnaast doen ze binnenkort een projectaanvraag naar de problematiek van thuisloze LHTB-jongeren. Movisie is initiatiefnemer en daarnaast doen er allerlei andere Amsterdamse organisaties mee. In Nederland is nog geen onderzoek gedaan naar dit soort jongeren. Maar in Amerika blijken jongeren met lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gevoelens twee keer vaker het huis te verlaten dan hun leeftijdsgenoten. Veertig procent van de mensen in de opvang identificeert zichzelf als LHBT, terwijl dat voor de algemene bevolking tussen de vijf en tien procent ligt.

© Nationale Zorggids