Normal_app_smartphone_iphone

Studenten informatica van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben een app ontwikkeld die psychoses moet voorkomen. Met behulp van de app worden patiënten afgeleid van psychotische verschijnselen. Dat meldt Skipr.

De app meet via een aantal hulpmiddelen de hersengolven die een psychose voorspellen. Wanneer die hersengolven worden geconstateerd, krijgt de gebruiker een pop-up op zijn telefoon. De patiënt kan dan hulp erbij halen of naar een afkoelpagina gaan. Daar kan hij minigames spelen die hem afleiden van de psychotische verschijnselen. Mocht dit niet werken, dan kan alsnog vanuit de app hulp van de begeleider of huisarts worden ingeschakeld.

Om de app helemaal zonder fouten te laten werken, moet de app nog verder ontwikkeld worden. Voorlopig gaat het om een proefversie. De studenten hebben de app ontwikkeld in opdracht van ICT-dienstverlener Wortell en zorginstelling Pameijer. "Het is een tool die kan helpen in het gehele proces van hulpverlening”, zegt Jaïr Hokstam van Wortell. “Met deze eerste versie hebben we een goede basis om op verder te bouwen. Ook Pameijer vindt deze resultaten hoopgevend."

© Nationale Zorggids