Normal_smartphone_app__2_

Het gebruik van zelfhulp via apps wordt in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) steeds populairder. Toch is het volgens kenners van belang om voorzichtig te zijn in de omgang met deze applicaties. Dat meldt de NOS. 

De deskundigen adviseren om zelf actief op zoek te gaan naar informatie over de apps. "Apps zijn handig, maar wees wel voorzichtig. Schaf niet zomaar een app aan, voordat je je erin hebt verdiept", zegt Thom Meens van de Nederlandse Patiënten en Cliënten Federatie (NPCF).

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat de apps met je gegevens doen. Hoe zit het met de privacy en is de maker wel betrouwbaar? "Specialisten op het gebied van gezondheid kunnen meer informatie geven over de werking van de applicatie", vult Lucien Engelen van Radboud Reshape Center aan.

Ook ervaringen van andere gebruikers kunnen helpen. Op een reviewwebsites is te lezen wat anderen ervan vinden, zoals digitalezorggids.nl. De online zelfhulp is al langer populair, omdat anonimiteit bij taboe-onderwerpen voordelig kan zijn. 

© Nationale Zorggids